Vsebinski marketing

Ko nekomu v živo razložite bistvo vašega podjetja, se vas skorajda ne da ustaviti, besede kar letijo z jezika. Ko pa bi te iste besede radi napisali, kar naenkrat iz vas letijo strokovne fraze in nikakor vam ne uspe predstaviti osnov.

Če imate srečo, bo človek na drugi strani ekrana tehnično podkovan in bo razumel, o čem pišete, vendar so take stranke redke.

Kako torej napisati besedilo, ki bo zanimivo, bo imelo dodano vrednost, bo dvignilo ugled pri strankah in v Googlu ter ustvarilo kredibilnost?

V svetu brez vas ni vredno živeti

Ustvarite tako globoko zaupanje, da boste vedno strankina prva misel. Da bodo vedele, da se lahko na vas zanesejo. Da bodo pri vas vedno dobile odgovor in rešitev za njihove težave. Da jih ne boste zavrgli, ko boste od njih pobrali denar. Da z njimi zastonj delite informacije, ki olajšajo njihovo življenje.


Ustvarite tako zaupanje.

Potem ste zmagali. Pika.


Kaj v resnici hoče stranka

Da se počuti pametno. Da se jo razvaja. Da se ji vse položi k nogam.

Vsebina, ki trga gate

Zanimiva. Rešuje strankine težave. Enostavno razumljiva. Dosledna.

Razširitev vsebinskih formatov

Blog. Video. Infografika. E-knjiga. E-novice. Podcast. Webinar. Socialno omrežje. Vodič. Anketa.

Brez idej in možgani na “off”

Brez panike. Vsebina, ki potrebuje rešitev, se dobi, ko poslušate stranke. Kaj največkrat vprašajo?

#SmartFact

Vsebina, ki vsebuje vizualne elemente (slika, video …) bo 94 % bolj ogledana kot vsebina brez slik.

Prosimo, brez sramežljivosti

Razširite svojo vsebino. Izkoristite socialna omrežja, influencerje, newsletterje, oglaševanje, forume …

ChatGPT yes or ChatGPT no?

ALI To besedilo PIŠE človek ali robot?

Opazite, da ko prebirate besedila na različnih koncih, vsa zvenijo nekako isto? Iste besede, isti dolgočasni ton, ki nagovarja stranke … No, tako zveni robot.


Tole, kar sedaj berete, pa piše nekdo, ki je v mladih letih prebral ogromno knjig, ki so mu širile domišljijo. To piše človek, ki rad "debatira" z ljudmi, ker ga zanima, kako razmišljajo.


Opazite razliko?


PONUDBA PO VAŠI MERI

 • Priprava strategije vsebinskega marketinga
 • Izvedba vsebinskega marketinga za izbrane digitalne kanale (pristajalna spletna stran, vodenje družbenih omrežij, spletno oglaševanje, spletna optimizacija, email marketing, članki in PR članki, itd.
 • Unikatni blog zapisi, objave in storiji, vsebine na pristajalni strani ter druge vsebine iz strategije vsebinskega marketinga
 • Objavljanje vsebin po uredniškem koledarju
 • Strokovno svetovanje pred in tekom sodelovanja

PRIPRAVLJENI, DA OSTANETE ČLOVEK?

Pridobite za vas prilagojeno ponudbo in smernice. Kliknite na gumb in pričnite s procesom.

Vaše osebne podatke bomo obdelovali na podlagi pogodbenega razmerja. Več informacij o varovanju vaših osebnih podatkov najdete v politiki zasebnosti.
#InfoNaHitro

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

 • Kaj je vsebinski marketing?

  Strategija v digitalnem marketingu, pri kateri se napiše kvalitetna in zanimiva vsebina za stranke. Cilj je objavljati takšno vsebino, da ustvari zaupanje kupcev in poveča njihovo zadrževanje na vaši spletni strani.S tem se gradi avtoriteta podjetja in blagovne znamke, viša vidnosti in prepoznavnost na spletu, privabi nove stranke ter povečuje zvestobo že obstoječih.

 • Kako se meri uspešnost vsebinskega marketinga?

  Določite, kaj vam je pomembno. Meri se lahko:

  • koliko časa stranka preživi na vaši spletni strani,

  • število sledilcev na socialnih omrežjih,

  • koliko interakcije se je zgodilo (lajki, komentarji, delitve …),

  • odstotek odprtja vašega newslettra,

  • izpolnjene naloge oziroma konverzije (npr. ali stranka razume, kaj mora narediti - izpolniti obrazec, klikniti na link, kupiti izdelek …).

 • Kako vemo, o čem pisati?

  Upoštevajte SEO ključne besede ter odgovarjajte na največkrat zastavljena vprašanja vaših strank. Poglejte skozi okno, kakšno vreme je zunaj in prilagodite vsebino.

  Če je zunaj dež, potem bodo ljudje večinoma zaprti v hišah, bolj lenobni in sitni. Takrat jim nikakor ne ponudite japonk po znižani ceni … razen če se drzno napiše besedilo v smislu, da za vsakim dežjem posije sonce in da se sončno počutje lahko kupi na deževen dan (in zraven doda še povezavo do dežnikov).

 • Kako pogosto naj se objavljajo nove vsebine?

  Odvisno je od vaših ciljev in zmogljivosti. Zapomnite si - bolj kot število objav sta pomembni doslednost in kakovost. Na svojem urniku si določite dan, ko boste objavljali in se ga držite.

 • Kako dolga naj bo vsebina?

  Saj veste, kaj pravijo. Ni važna dolžina, temveč kvaliteta. Načeloma pa dolžino prilagodite svoji tematiki in cilju. Nekatere teme lahko razložite hitro (npr. zakaj so za hribolazce boljši pohodni čevlji kot pa japonke), za nekatere vsebine pa si morate vzeti čas in ljudi počasi ogreti (npr. če prodajate kakšen dražji tečaj in morate upravičiti višino cene).

kontaktirajte nas