Zakaj ne smete kopirati vsebin od drugih

2. november 2023
Zakaj ne smete kopirati vsebin od drugih - avtorske pravice

V digitalni dobi, kjer imate vse informacije na dosegu roke, se včasih zdi preprosto vsebino prekopirati od drugih in jo uporabiti zase. Vendar tako ravnanje lahko prinese neželene posledice.

❌ S tem kršite avtorske pravice,

❌ Google prepozna vašo "krajo" in vas kaznuje,

❌ izgubite svojo verodostojnost,

❌ izgubite svojo unikatnost in

❌ občinstvo se manj angažira.

Kršitev avtorskih pravic:

Kopiranje vsebine drugih je kršitev avtorskih pravic. Avtorske pravice so pravne pravice, ki jih imajo ustvarjalci nad svojimi deli. Lahko gre za besedila, slike, glasbo ali drugo vsebino.

Za primer vzemimo spletni blog, kjer avtor redno objavlja svoje članke.

Ko nekdo drug kopira te članke in jih postavi na svojo spletno stran brez dovoljenja, je to direktna kršitev avtorskih pravic. Originalni avtor ima pravico zahtevati odstranitev kopirane vsebine in celo vložiti tožbo zaradi kršitve pravic.

Kaznovanje s strani Googla:

Google ni neumen. Njegov algoritem je zasnovan tako, da prepozna in kaznuje spletne strani, ki kopirajo vsebino. To pomeni, da obstaja velika verjetnost, da bo vašo spletno stran težje najti v rezultatih iskanja ali pa iz njih celo izbrisana. Zaradi tega lahko prodaja izdelkov ali storitev drastično upade.


Želja po hitrem uspehu lahko tako vodi v dolgoročne posledice, ki vam lahko prinesejo več težav kot koristi. Bolje je vložiti trud in napisati izvirno vsebino in s tem zgraditi unikatni digitalni odtis.

USTVARIMO NEKAJ UNIKATNEGA SKUPAJ

Kontaktirajte nas preko spodnjega obrazca, kjer lahko tudi izberete katero točno storitev potrebujete:

Vaše osebne podatke bomo obdelovali na podlagi pogodbenega razmerja. Več informacij o varovanju vaših osebnih podatkov najdete v politiki zasebnosti.