Kako zaščititi spletno stran pred hekerji

15. januar 2024
Kako zaščititi spletno stran pred hekerji?

Ste kdaj pomislili, kakšno škodo bi lahko utrpeli, če bi hekerji vdrli v vašo spletno stran? Katere podatke bi z lahkoto ukradli in kakšno poslovno izgubo bi utrpeli?

Hekerski napadi se ne dogajajo samo v filmih - to se dogaja vsak dan in lahko prizadene tudi vas.

Tukaj je nekaj nujnih potrebnih korakov, s katerimi lahko zaščitite svojo spletno stran:

Posodobitve

Vedno poskrbite, da je vaša spletna stran posodobljena na najnovejšo različico. Tako kot to počnete na telefonih, je isto potrebno na spletnih straneh.

Močna gesla

Geslo 12345 ali celo samo beseda GESLO je tako, kot da roparju pustili odprta vrata v hišo, medtem ko ste na počitnicah. Izberite zakomplicirano geslo, ki ga ni enostavno uganiti. Kombinirajte velike črke, male črke, številke in simbole.

Varnostni vtičniki

Namestite programske dodatke za izboljšanje varnosti spletnih strani. Če je vaša spletna stran postavljena npr. v WordPressu, potem jih najdete na uradni spletni strani WordPress.org v razdelku "Extend → Plugins".

Redno preverjanje varnosti

Redno pregledujte vašo spletno stran za morebitnimi čudnimi ali sumljivimi stvarmi. Če najdete kaj nenavadnega, hitro ukrepajte.

Varnostne kopije podatkov

Redno ustvarjajte varnostne kopije vaših spletnih podatkov. V primeru vdora boste tako lahko hitro obnovili svojo spletno stran.

Izobrazite sebe in svojo ekipo

Povej svojim zaposlenim, kako pomembna je varnost na internetu. Vsi morajo biti na tekočem o tem, kako prepoznati sumljive aktivnosti.

Ne dopustite, da vaša spletna stran postane tarča hekerjev.
Ukrepajte zdaj!

USTVARIMO NEKAJ UNIKATNEGA SKUPAJ

Kontaktirajte nas preko spodnjega obrazca, kjer lahko tudi izberete katero točno storitev potrebujete:

Vaše osebne podatke bomo obdelovali na podlagi pogodbenega razmerja. Več informacij o varovanju vaših osebnih podatkov najdete v politiki zasebnosti.