Izognite se tem SEO napakam, ki lahko pokopljejo vašo spletno stran

4. december 2023

Dolžina branja:3 min

SEO napake, ki lahko pokopljejo vašo spletno stran

Optimizacija spletnih strani za iskalnike ali SEO (Search Engine Optimization) je proces, ki pomaga spletnim stranem, da se izboljša njihova vidnost.


SEO cilja na to, da vašo spletno stran postavi čim višje v Google iskalnih rezultatih, ko ljudje iščejo izdelke ali storitve, ki jih ponujate tudi vi. 

Vendar pa obstajajo pogoste napake v SEO, ki lahko vašo spletno stran potisnejo zelo nizko na dno iskalnih rezultatov.

  1. Spletna stran ni prilagojena za mobilne telefone: Google slabo uvršča strani, ki se na mobilnikih ne prikazujejo pravilno (npr. prevelike slike, počasno nalaganje ...).

  2. Prekomerna uporaba ključnih besed: "Keyword stuffing" zmanjšuje kakovost vsebine in lahko privede do nižje uvrstitve.

  3. Slaba kakovost vsebine: Nezanimiva vsebina ne pritegne obiskovalcev. Članki morajo vedno imeti vrednost za stranko.

  4. Ignoriranje metapodatkov: Metapodatki, kot so meta opisi in naslovne oznake, so ključni za razumevanje spletne strani s strani iskalnikov. Te metapodatki se nahajajo v HTML kodi spletne strani.

  5. Zanemarjanje lokalnega SEO: Pomembno za podjetja, ki ciljajo na lokalne stranke. Optimizacija Google Business Profile, uporaba lokalnih ključnih besed in povezav ter upravljanje spletnih ocen so ključni elementi.

  6. Neupoštevanje analitike: Spremljanje uspešnosti s orodji, kot je Google Analytics, je nujno za razumevanje učinkovitosti vaše SEO strategije.


Izogibanje tem pogostim SEO napakam je bistveno za dosego večje vidnosti v iskalnikih.

USTVARIMO NEKAJ UNIKATNEGA SKUPAJ

Kontaktirajte nas preko spodnjega obrazca, kjer lahko tudi izberete katero točno storitev potrebujete:

Vaše osebne podatke bomo obdelovali na podlagi pogodbenega razmerja. Več informacij o varovanju vaših osebnih podatkov najdete v politiki zasebnosti.